De Abdij van Dokkum

Route & parkeren

Parkeren

Wij beschikken over een eigen parkeerterrein naast het hotel. Helaas is hier slechts beperkte beschikbaarheid en is reserveren niet mogelijk. Indien er geen parkeerplek voor u beschikbaar is op ons eigen terrein kunt u uw auto parkeren op het openbare parkeerterrein voor ons hotel. Hier is het van maandag t/m zaterdag betaald parkeren van 11:00 – 18:00 uur, op de koopavonden (vrijdag) is het betaald parkeren tot 21:00 uur

Daarnaast kunt u buiten de bolwerken van Dokkum op diverse parkeerterreinen altijd gratis uw auto parkeren.

Route

Vanuit de richting Leeuwarden, neemt u de eerste rotonde 3 kwart (richting Holwerd). Vervolgens blijft u rechtdoor rijden, u passeert aan uw rechterhand de Jumbo supermarkt. Over de brug gaat u bij de rotonde rechtsaf de Altenastreek op, deze rijdt u rechtdoor over een vaste brug de oude stad in. Bij de Y-splitsing gaat u links het Achterom op en dan neemt u de 2e afslag rechts, u rijdt nu op de Markt aan en ziet ons hotel aan uw rechterhand.

 

Vanuit de richting Lauwersoog, neemt u de vlak voor Dokkum de afslag Holwerd. U rijdt nu de rondweg Dokkum op en blijft rechtdoor rijden tot u bij een grote rotonde voor een brug komt, deze neemt u 3 kwart. U rijdt nu de Altenastreek op, deze rijdt u rechtdoor over een vaste brug de oude stad in. Bij de Y-splitsing gaat u links het Achterom op en dan neemt u de 2e afslag rechts, u rijdt nu op de Markt aan en ziet ons hotel aan uw rechterhand.

 

Vanuit de richting Drachten, rijdt u via Bergum, Veenwouden en Damwoude richting Dokkum. Op de eerste rotonde in Dokkum, gaat u rechtdoor (richting Holwerd). Vervolgens blijft u rechtdoor rijden, u passeert aan uw rechterhand de Jumbo supermarkt. Over de brug gaat u bij de rotonde rechtsaf de Altenastreek op, deze rijdt u rechtdoor over een vaste brug de oude stad in. Bij de Y-splitsing gaat u links het Achterom op en dan neemt u de 2e afslag rechts, u rijdt nu op de Markt aan en ziet ons hotel aan uw rechterhand.

 

Vanuit Groningen  rijdt u via Zuidhorn en Grijpskerk richting Buitenpost (N355), Vlak voor Buitenpost slaat u rechtsaf richting Kollum (N910 langs de Dokkumer Trekvaart). Aan het einde van de trekvaart gaat u linksaf de rondweg Dokkum op. Bij de volgende rotonde gaat u rechtsaf (richting Holwerd). Vervolgens blijft u rechtdoor rijden, u passeert aan uw rechterhand de Jumbo supermarkt. Over de brug gaat u bij de rotonde rechtsaf de Altenastreek op, deze rijdt u rechtdoor over een vaste brug de oude stad in. Bij de Y-splitsing gaat u links het Achterom op en dan neemt u de 2e afslag rechts, u rijdt nu op de Markt aan en ziet ons hotel aan uw rechterhand.