De Abdij van Dokkum

Omgeving

In Dokkum

Bonifatius

Dokkum staat natuurlijk bekend als de stad waar in 754 Bonifatius werd vermoord. Vandaag de dag herinnert de Bonifatiuskapel in Dokkum ons hier aan. Deze bedevaartkapel ligt net buiten het oude centrum van Dokkum. Vanaf 1 juni is deze kapel dagelijks te bezichtigen.

De bolwerken

Dokkum is een oude vestingstad en is in deze herkenbaar aan haar klassieke vorm. U kunt de heerlijk rustige bolwerken van Dokkum bewandelen en genieten van het mooie van het oude centrum. In de zomer liggen de kanalen van Dokkum dikwijls drie rijen vol.

Museum Dokkum

Het museum van Dokkum bevindt zich in een aantal historische panden in het historische centrum, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. Ook is hier een permanente tentoonstelling over Bonifatius te zien

In het museum bevindt zich ook het Toeristen Informatie Punt (Diepswal 27)

 

In de omgeving

Ameland & Schiermonnikoog

De Abdij van Dokkum is de meest ideale plek om te overnachten als u een bezoek wilt brengen aan Ameland en/of Schiermonnikoog. Op deze beide eilanden kunt u heerlijk ontspannen, uitwaaien en genieten van de schitterende natuur welke Nederland rijk is.

Vanaf de Abdij rijdt u in 15 minuten ofwel richting Holwerd voor de boot naar Ameland ofwel naar Lauwersoog voor een lekker dagje Schiermonnikoog.

Wadlopen

U overnacht bij ons in het hotel en neemt een lunchpakketje mee. Nog voordat de rest van de hotelgast opstaat, bent u al aan het wadlopen. Diverse organisaties organiseren dergelijke unieke wandeltochen.

Lauwersmeer

Het Lauwersmeer gebied ligt op korte afstand van ons hotel. Door haar unieke karakter is dit gebied uitgeroepen als Nationaal Park, en daarmee absoluut een bezoek waard. Dit unieke natuurgebied biedt u diverse actieve en ontspannende mogelijkheden.

http://www.np-lauwersmeer.nl/documents/home.xml?lang=nl

Leeuwarden

Op een half uur rijden van Dokkum ligt de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. In 2018 zal Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa zijn. Ook het Fries Museum bevindt zich in Leeuwarden. Rijdt u onderweg even langs Gytsjerk om de bekende tegeltjesbrug te bekijken, of stop aan de rand van Leeuwarden bij natuurgebied de Grote Wielen.

Pieterburen

De zeehondencrèche in Pieterburen is bijzonder leuk om te bezoeken als u met kinderen naar Dokkum komt. Ook worden hier speciale tochten georganiseerd om mee te gaan met het uitzetten van de zeehonden, een heel bijzondere ervaring.

Aqua Zoo

U kunt uw kinderen ook meenemen naar Aqua Zoo in Leeuwarden, deze gezelilge kleinschalige dierentuin is vanaf Dokkum in 20 minuten te bereiken.