De Abdij van Dokkum

Hotel

IMG_9119Room 001

Luxe suite

room-comfort-abdij-4

Room comfort Friesland 5Comfort kamer

Hotel

In het centrum van Dokkum staat een schitterend monumentaal pand. Sinds 1615 is dit pand in gebruik geweest als wees- en armenhuis. De gevelsteen aan het pand symboliseert de voormalige functie van het pand. Opmerkelijk is het bouwdeel achter het voorhuis dat overblijfselen uit de kloostertijd bevat.

Nadat op 1 januari 1965 de Algemene Bijstandswet van kracht werd, wisselde het pand een aantal malen van functie tot het in 1998 onder andere stadslogement is geworden tot wat het heden is namelijk het hotel de Abdij van Dokkum met haar restaurant de Refter.

Ons hotel beschikt over 25 unieke kamers, geen enkele kamer is gelijk. Het hotel is volgens de Nederlandse hotelclassificatie beoordeeld met 4 sterren.

Kamertypes

Bij ons heeft u de keuze tussen twee kamertypes

Luxe Suite:
In veel van onze luxe suites zijn de oude constructiebalken van het gebouw en haar hoge plafonds nog goed zichtbaar. Dit geeft een zeer bijzonder gevoel aan de kamer. Alle luxe suites zijn uitgerust met een kitchenette, voorzien van koffie en thee faciliteiten en minibar. In de kamer staat een ruime zithoek en aparte (eet)tafel. De badkamers in deze kamers zijn uitgerust met een bad. Een enkele kamer beschikt over een douche in plaats van een bad.

 

Comfort Kamer:
Wij beschikken zowel in ons hoofdgebouw als in ons naastgelegen gebouw over comfort kamers. Al onze comfort kamers zijn voorzien van twee eenpersoons bedden, een zitje en een badkamer met douche en toilet. De kamers in het naastgelegen gebouw zijn in 2016 gerenoveerd.

voor extra rust kunt kunt u vragen naar een kamer in ons souterrain.

 

 

Reserveren: 0519 – 220 350

 

Indien u specifieke kamerwensen heeft, neemt u dan telefonisch contact met ons op.